Veliki pingvini

TADEJA

Mama dveh otrok (hči Lana in sin Miha) in novopečena ponosna babica vnukinji Elini, seveda pa tudi »mama« Pingvina. Skrbi, da sta življenje in delo v vrtcu po meri otrok, da se počutijo varne, sprejete in ne nazadnje, da jih kot predmetna učiteljica  angleškega jezika vsak dan navdušuje za spoznavanje tujega jezika skozi igro pravljico in pesem.

V prostem času rada sprehaja svojega kužka Barta, igra badminton, plava, supa in bere. Odkar je babica, veliko prostega časa nameni pletenju.

Intervju z direktorico vrtca

DOMINIKA

Velika sestra, glasbena navdušenka, sovoditeljica pingvinovega zborčka in diplomirana vzgojiteljica, ki otroke navdušuje za spoznavanje okolja skozi spontano igro in ob zanimivih ustvarjanjih. Nenehno hiti, a v hitrem življenskem tempu se rada ustavi, zadiha in se posveti svojim hobijem – igranje pianina, ročne spretnosti, hoja v hribe.

KATARINA

Mama, bivša članica gledališke skupine socialna delavka, vzgojiteljica, v prostem času šivilja – vsestranska. Mirna in mila in odločna, kadar je treba, saj ve, kaj potrebujejo otroci za zdrav vsestranski razvoj ter dobro počutje v varnem okolju. Prosti čas rada preživlja v družinskem krogu, na sprehodih s psičko, ob vsem tem pa ne pozabi tudi na prijatelje in druženja z njimi.

MAJA

Živahna in energična mama treh otrok čuteča in skrbna vzgojiteljica. Zase pravi, da fizično težko kam pobegne, brez da bi opazili njeno odsotnost. So ji pa zato toliko bolj blizu miselni pobegi, s katerih se vrne polna energije in novih idej. V prostem času, ki ga najraje preživlja v krogu svoje družine, rada peče in se sprehaja po gozdu.

SAŠA

Nadobudna mladenka, diplomirana vzgojiteljica, ki v svoje  delo z otroki vnaša številne zahtevne  vsebine, ki pa jih spretno ponuja najmlajšim in s tem spodbuja njihovo radovednost  in  iskrice navdušenja v očeh.  Navdušenje otrok ji polni baterije, ona pa skrbi, da dolgo ne bodo ugasnile raziskovalne želje otrok. Pri delu z otroki jo veseli tudi dejstvo, da dan ni nikoli enak prejšnjemu. Iz otroštva je prenesla veselje do igranja družabnih iger.

GABRIELA

Zadnja »pridobitev« kolektiva vrtca, a zato nič manj suverena. Po uspešnem krstu in opravljenem strokovnem izpitu vzgojiteljice, se je odlično vklopila v delo in otroške srčke. Vedno je pripravljena priskočita na pomoč ali ponuditi objem in tolažbo. V prostem času si rada ogleda kakšno dobro serijo ali se sprehaja s svojim navihanim in igrivim psičkom.

LEA

Študentka vzgojiteljske šole in okrepitev pingvinskih vrst – naj bo potreba po spremstvu ali nadomeščanje odsotne delavke, z Leo ob boku to ne predstavlja dodatnega stresa in skrbi ne za otroke, kot tudi ne za delavce vrtca.

ZORKA

Mama dveh hčera in babica. Skrbna nadomestna mama zaposlenim in otrokom. Zorka že od samih začetkov Pingvina v vrtcu skrbi za red in čistočo ter, da so otroški trebuščki polni in zadovoljni.

V prostem času rada pohaja po gozdu in prebira kuharske knjige in knjige o zeliščih, potem pa vse pridobljene informacije preizkusi tudi v vrtcu.