Ekipa vrtca Pingvin

TADEJA

Tadeja je ‘mama’ našega vrtca Pingvin, ki svoje podjetje vodi profesionalno in dosledno ter predano in s srcem. Kot vsaka prava mama je vztrajna, spretna, zanesljiva in prepričljiva, zato ji ljudje zaupajo brez pomislekov. Do staršev je vedno poštena, odkrita in korektna, zaposlenim pa sicer postavlja visoke standarde in pričakovanja, a je do njih razumevajoča in jim vedno stoji ob strani, tudi izven delovnega časa.

»Zdaj, ko sta hči in sin že odrasla, moje dneve izpolnjuje predvsem skrb, da življenje in delo v vrtcu Pingvin potekata po meri otrok. Želim, da jim vrtec predstavlja prostor in okolje, v katerem se počutijo varne, sproščene in sprejete. Kot predmetna učiteljica angleškega jezika naše otroke tudi vsakodnevno navdušujem za spoznavanje tujega jezika, ki v predšolski dobi poteka skozi igro, pravljico in pesem. Prosti čas rada preživljam aktivno, zadnja leta pogosto v družbi vnukinje Eline: sprehajam svojega kužka Barta, igram badminton, plavam, supam, berem, zadnje čase pa tudi pletem.«

Intervju z direktorico vrtca

KATARINA

Naša Katarina je s svojo ljubečnostjo, nežno energijo in izrazitim čutom za otrokove potrebe idealna vzgojiteljica za naše najmlajše varovance. S spoštljivim, prijaznim in sproščenim pristopom popolnoma obvladuje situacije, ko se v vrtcu veliko dogaja. Zanesljivost in njen umirjen pristop k delu pa uravnotežata dinamično delo v Pingvinovem timu.

»Želim biti vsestranska in rada se preizkušam v različnih vlogah: sem vzgojiteljica, mama, socialna delavka, bivša članica gledališke skupine, v prostem času šivilja… Po naravi sem mirna in mila oseba, vendar tudi odločna, kadar je potrebno, saj dobro vem, kaj potrebujejo otroci za zdrav in vsestranski razvoj ter dobro počutje v varnem okolju. Prosti čas najraje preživljam v družinskem krogu in na sprehodih s psičko, ob vsem tem pa ne pozabim niti na prijatelje in druženje z njimi.«

LEA

Naša Lea je spontana in živahna pozitivka, ki so ji sodelavke podelile ljubkovalni vzdevek »Tornado«. Polna dobre energije se vedno hitro loti dela, njeni zagnanost in marljivost pa sta nalezljivi. S svojo sproščenostjo in ljubečnostjo zna otroke navdušiti za sodelovanje v povezovalno-socialno-gibalnih igrah, ki jih ima v vsakem trenutku na zalogi.

 »V Pingvinske vrste sem kot okrepitev vstopila že kot študentka vzgojiteljske šole in hitro sem ugotovila, da sem na pravem mestu. Že takrat moja občasna prisotnost v vrtcu zaradi potrebe po spremstvu ali nadomeščanju odsotne delavke ni predstavljala dodatnega stresa in skrbi niti za otroke niti za vzgojiteljski kolektiv. In čeprav sem sedaj že lep čas ‘prava’ Pingvinka, se še vedno v vrtcu počutim kot doma!«

NINA

Naša Nina s svojo energijo in veseljem prinaša v vrtec mladost in igrivost. Je diplomirana vzgojiteljica predšolskih otrok, ki ob delu znanje še izpopolnjuje na študiju za poučevanje na razredni stopnji z angleščino. 

“Pedagoški čut imam v družini in že od malih nog sem vedela, da bi rada delala z otroki. Poleg dela v vrtcu imam izkušnje tudi na področju varstva, animacije ter organizacije otroških zabav – katere so mi res v veselje. Sem pozitivna, kreativna, čutna oseba in velika ljubiteljica naravne igre. V vrtcu dajem poudarek na spontanem učenju angleškega jezika tako, da skozi dnevno rutino in preko igre otrokom približam tuji jezik. Moja velika strast je tudi fotografija in potovanja z družino, ki me vedno napolnijo z novimi izkušnjami, ki jih predajam našim zakladom. 

GEA

Naša Gea je umirjena, pozorna in srčna oseba, ob kateri se ljudje dobro počutijo in z njo radi navežejo stik, zelo hitro pa se zna povezati tudi z otroki. Je dobra poslušalka in zna prisluhniti težavam, željam in potrebam otrok in sodelavcev, vedno pa je pripravljena tudi priskočiti na pomoč. Njeno najmočnejše vzgojno izobraževalno področje je umetnost.

»Sem nasmejana, sočutna in igriva oseba, ki s svojo energijo dviga pozitivno vzdušje. Po izobrazbi sem diplomirana filozofinja, vendar sem zaradi ljubezni do dela z otroki svoje izobraževanje dopolnila še s študijem predšolske vzgoje. Tako v vlogi vzgojiteljice kot tudi v vlogi mame otrokom vedno rada prisluhnem ter z njimi ustvarjam in raziskujem. V prostem času uživam v družinskem krogu in v družbi prijateljev, hodim v naravo, berem in vadim tai-ji.«

ŠPELA

Naša Špela je optimistična, vesela in družabna vzgojiteljica predšolskih otrok. Vedno je pripravljena na nove ideje ter podvige in se odlično počuti med malimi nadobudneži, ki jo polnijo z otroško navihanostjo.

“Pri svojem delu uporabljam nekatera znanja iz področja joge za otroke, iz Brain gym izobraževanj ter prakso dela z otroki iz tujine. V prostem času sem rada v naravi, v objemu gora in jeklenic; pozimi pa me lahko ujamete na zasneženih strminah.”