Veliki pingvini

TADEJA GOMOL

 

Mama dveh otrok (hči Lana in sin Miha) in novopečena ponosna babica vnukinji Elini, seveda pa tudi »mama« Pingvina. Skrbi, da sta življenje in delo v vrtcu po meri otrok, da se počutijo varne, sprejete in ne nazadnje, da jih kot predmetna učiteljica  angleškega jezika vsak dan navdušuje za spoznavanje tujega jezika skozi igro pravljico in pesem.

 

V prostem času rada sprehaja svojega kužka Barta, igra badminton, plava, supa in bere. Odkar je babica, veliko prostega časa nameni pletenju.

 

Intervju z direktorico vrtca

POLONA ŽAGAR RUPAR

Mama dveh otrok in profesorica nemščine, ki se je našla pri delu z nekoliko mlajšimi otroki in se odločila, da svoji osnovni profesiji doda še poklic vzgojiteljice. Svoj najljubši hobi – ustvarjanje – s pridom uporablja pri delu, zelo rada pa širi svoja znanja tudi na drugih področjih. Večino otroštva je preživela zunaj, v naravi in to ljubezen z veseljem prenaša tudi na otroke.

DOMINIKA KRIZMANIĆ

Velika sestra, glasbena navdušenka, sovoditeljica pingvinovega zborčka in diplomirana vzgojiteljica, ki otroke navdušuje za spoznavanje okolja skozi spontano igro in ob zanimivih ustvarjanjih. Nenehno hiti, a v hitrem življenskem tempu se rada ustavi, zadiha in se posveti svojim hobijem – igranje pianina, ročne spretnosti, hoja v hribe.

JANJA GAŠPERIČ

Vzgojiteljica, ki jo je delo z otroki poiskalo samo. Ob skrbnem individualnem delu z vsakim posameznikom se je  pokazalo, da ji je bilo prav delo vzgojiteljice položeno že v zibelko. Zvesta pa ostaja tudi svoji likovni stroki, zato se rada zateče k ustvarjanju. Rada spoznava nove kraje, se nahaja v dobri družbi in je ljubiteljica umetnosti. Zanima jo veliko stvari, za katere včasih zmanjka časa.

JELKA RAHNE

Pingvinova pedagoška vodja, ki iz ozadja skrbi, da vse izgleda in poteka, tako kot mora. Polna nasvetov, idej in znanja je vedno pripravljena pomagati in svetovati. Je vzgojiteljica, ki je prepričana, da je potrebno otroke vzgajati v prijazen svet v sozvočju z naravo. Čeprav upokojena se vedno rada vrača med otroke, v prostem času pa pomaga hčeri skrbeti za nemočne živali ali pa uživa v poslušanju glasbe v naravi ali na koncertih.

KATARINA BERLEC

Mama, bivša članica gledališke skupine socialna delavka, vzgojiteljica, v prostem času šivilja – vsestranska. Mirna in mila in odločna, kadar je treba, saj ve, kaj potrebujejo otroci za zdrav vsestranski razvoj ter dobro počutje v varnem okolju. Prosti čas rada preživlja v družinskem krogu, na sprehodih s psičko, ob vsem tem pa ne pozabi tudi na prijatelje in druženja z njimi.

MAJA GREGORIČ KLUN

Živahna in energična mama treh otrok čuteča in skrbna vzgojiteljica. Zase pravi, da fizično težko kam pobegne, brez da bi opazili njeno odsotnost. So ji pa zato toliko bolj blizu miselni pobegi, s katerih se vrne polna energije in novih idej. V prostem času, ki ga najraje preživlja v krogu svoje družine, rada peče in se sprehaja po gozdu.

KLAVDIJA FORTUNA

Mama sinu Maju in zadržana do okolja a nežna in prijazna vzgojiteljica. Skrivnostna, kot školjka. Ko se odpre, pokaže zaklade, ki jih uspešno skriva in z njimi navduši vse. S svojimi spretnimi prsti poskrbi za marsikatero zakrpano luknjo ali pa novo šivano pridobitev. V stilu reka »tiha voda bregove dere« preseneti, ko se to najmanj pričakuje.

SAŠA OSOLIN

Nadobudna mladenka, diplomirana vzgojiteljica, ki v svoje  delo z otroki vnaša številne zahtevne  vsebine, ki pa jih spretno ponuja najmlajšim in s tem spodbuja njihovo radovednost  in  iskrice navdušenja v očeh.  Navdušenje otrok ji polni baterije, ona pa skrbi, da dolgo ne bodo ugasnile raziskovalne želje otrok. Pri delu z otroki jo veseli tudi dejstvo, da dan ni nikoli enak prejšnjemu. Iz otroštva je prenesla veselje do igranja družabnih iger.

GABRIELA ALEŠ

Zadnja »pridobitev« kolektiva vrtca, a zato nič manj suverena. Po uspešnem krstu in opravljenem strokovnem izpitu vzgojiteljice, se je odlično vklopila v delo in otroške srčke. Vedno je pripravljena priskočita na pomoč ali ponuditi objem in tolažbo. V prostem času si rada ogleda kakšno dobro serijo ali se sprehaja s svojim navihanim in igrivim psičkom.

LEA JANEŽIĆ

Študentka vzgojiteljske šole in okrepitev pingvinskih vrst – naj bo potreba po spremstvu ali nadomeščanje odsotne delavke, z Leo ob boku to ne predstavlja dodatnega stresa in skrbi ne za otroke, kot tudi ne za delavce vrtca.

ZORKA TOŠIĆ

Mama dveh hčera in babica. Skrbna nadomestna mama zaposlenim in otrokom. Zorka že od samih začetkov Pingvina v vrtcu skrbi za red in čistočo ter, da so otroški trebuščki polni in zadovoljni.

V prostem času rada pohaja po gozdu in prebira kuharske knjige in knjige o zeliščih, potem pa vse pridobljene informacije preizkusi tudi v vrtcu.