Prehrana

Hrano nam pripravljajo v podjetju Jantas d.o.o., kjer za pripravo jedi priskrbijo sveže, pretežno ekološko pridelane sestavine lokalnih dobaviteljev. Prav tako sami poskrbijo za peko kruha, pekovskega peciva in slaščic.

Prehrana, ki jo ponujamo otrokom v vrtcu je tako zdrava, prehransko uravnotežena, raznolika in kakovostna. Nudijo tudi možnost vegetarijanske prehrane.
Otrokom so čez dan na voljo nesladkan čaj, voda in druge, letnim časom primerne sezonske pijače.

Po Uredbi EU št. 1169/2011 o zagotavljanju informacij potrošnikom in Uredbi o izvajanju (Ur. list RS, št. 6/2014) so vsi alergeni v jedeh zapisani in v jedilniku označeni s kratico, ki predstavlja vrsto alergena. Otrokom, ki nimajo prehranske preobčutljivosti, alergeni v živilih ne povzročajo nikakršnih težav, otrokom s prehransko preobčutljivostjo pripravljamo dietne obroke, v skladu z navodili.

V vrtcu se držimo dogovora, da naj otroci v vrtec ne prinašajo sladkarij. Za pogostitev ob praznovanju rojstnih dni poskrbimo v vrtcu.

Navedba alergenov v skladu s prilogo II z Uredbo 1169/2011: gluten – G, mleko – M, jajca – J, ribe – R, arašidi – A, soja – S, oreščki (lešniki-L, orehi–O, mandeljni–Ma) gorčično seme – GS, sezamovo seme- SS, volčji bob – VB, zelena- Z, žveplov dioksid in sulfiti – ŽD, SU.